Zalmsalade met Stokbrood

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
1 groot blik rode zalm; 1 bakje zalmmayonaise, 1 kilo aardappelen, 1 zure appel, 3 grote zoetzure augurken; 4 eetlepels mayonaise, 2 theelepels franse mosterd, zout, 1 a 2 druppels maggi, tomaten, 4 eieren en klein blikje tonijn met groente, een kleine rode paprika en ketchup uit een tube. Laat uit de grote blik zalm het vocht weglopen. Snijd de augurken in kleine blokjes. Kook de aardappelen. Snijdt de zure appel in kleine blokjes. Mix de aardappelen met de rode zalm, augurk door elkaar. Voeg steeds een eetlepel mayonaise toe met wat mosterd.  Kook de eieren hard. Snijdt de paprika in kleine reepjes. Zalmsalade a la Koen Voeg tijdens het mengen de stukjes zure appel toe met de zalmmayonaise en breng de salade op smaak met zout en maggi. Breng de salade op een schaal en garneer de schaal met paprika, tomaat, ei en tonijn met groente. Spuit wat mayonaise en ketchup op de salade. De zalmsalade is klaar.

Zalmsalade

De zalmsalade kan met paling, zalm, zure uitjes etc. gegarneerd worden naar eigen smaak.

Ca. 1,5 uur.