Witlof uit de oven

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd

Witlof

Een pond witlof, 3 ons blokjes ham, 3 ons geraspte kaas (jong belegen), paneer (of wat beschuitjes), margarine en zout. Als bijgerecht: aardappelen en een runderbiefstuk van ca. 150 gram.

Snijdt de witlof in dunne reepje. Laat deze in kokend water ca. 3 minuten koken. Giet de witlof af. Neem een ovenschaal en smeer de bodem in met margarine. Laat de oven op ca. 200 graden celsius voorverwarmen. Leg de witlof gespreid in de ovenschaal en strooi door de lof de ham en geraspte kaas. Hierover wat paneer of gekruimelde beschuit. Verspreid over de witlof nog wat klontjes boter en laat de witlof in de oven ca. 20 minuten doorsudderen. Serveer de witlof met aardappelen (gebakken) en een mals stukje biefstuk.

Witlof met ham en kaas

De lof kun je ook als geheel serveren, gewikkeld in ham en kaas!

Als extra kun je plakjes hard gekookte eieren over de lof serveren!

Ca. 50 minuten