Uiensoep met stokbrood

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
4 grote uien, een pond mager rundvlees, een kleine rode paprika, wat slaolie, zout en peper, 1 grote stokbrood, belegen plakken kaas en een pakje uiensoep. Snijd de uien in ringen, halve ringen en hele kleine stukjes. Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Voeg het gesneden rundvlees in een pan met water toe en laat dit ca. 1 1/2 doorkoken. Bak intussen de uien in een koekepan met olie aan, totdat ze een beetje bruin zijn. Voeg wat zout en peper toe in de runderbouillon. Laat het bouillon afkoelen. Voeg bij de afgekoelde bouillon het pakje uiensoep toe en breng het langzaam al roerend aan de kook. Snijd de paprika in stukjes of reepjes. Voeg deze toe aan de soep. Laat de uiensoep ca. 20 minuten doorkoken. Snijd de stokbrood in plakjes en serveer deze met kruidenboter.

Uiensoep Laat de oven voorverwarmen op ca. 200 graden Celcius. Vul een kop met soep en leg een snee stokbrood in de soep. Leg hierover een plakje kaas en laat de soep ca.  5 minuten in de oven. Serveer de soep uit met stokbrood.

Stokbrood

Stokbrood in de soep kan ook worden gegarneerd met oude geraspte kaas.

Ca. 3 uur