Spaghetti Bolognese

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
500 gram spaghetti, ui, knoflook, 500 gr rundergehakt, twee a drie wortelen, witte wijn, zout, peper, blik gepelde tomaten, blikje tomaten pure, bak olie, geraspte kaas (jong belegen) en een klontje boter

Doe wat bakolie in de koekepan en snij de ui in kleine snippertjes. Als de olie heet is, doe de gesneden ui in de pan en fruit deze. Snij intussen de wortels in kleine stukjes. Doe de gesneden wortel erbij en laat de uitjes en wortel mee sudderen. Roer nu de gehakt  er door, totdat deze lekker doorgebakken is. Doe er knoflook bij en voeg nu de gepelde tomaten en tomatenpuree erbij. Laat dit alles wat door sudderen en giet wat witte of rode wijn erbij totdat de alcohol is verdwenen. Zet water op het vuur en laat dit koken. Doe de spaghetti in het kokend water en laat deze naar eigen inzicht gaarkoken. Wanneer de spaghetti gaar is laat deze dan afgieten in een zeef met een klein klontje boter. Roer de saus nog wat door en breng deze eventueel nog op smaak met peper en/of zout. Serveer de spaghetti met geraspte kaas.

Spaghetti bolognese

Je kunt ook rode wijn gebruiken ipv witte wijn! Bij het gehakt kun je extra spekjes bij bakken. In plaats van wortels een zakje gemixte groenten. 

Een andere suggestie: maak een lekkere tomatensalade met uiringen in olie met eventueel wat feta en gesneden zoetzure augurk!

ca. 1 uur