Roomijs met warme kersen

Benodigdheden Bereiding Tips  

3/4 liter slagroomijs
1 pot kersen zonder pit
2-3 eetlepels crème de cassis of bessenjenever
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 theelepel kaneel
snufje kruidnagelpoeder
125 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
opgerolde chocoladewafeltjes

Laat het ijs in 10 minuten iets zachter worden. Verwarm de kersen met een kwart van het vocht, de crème de cassis, sinaasappelschil, kaneel en kruidnagelpoeder in een pan op zacht vuur, of 2-3 minuten op vol vermogen in een afgedekte magnetronschaal in de magnetron. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep het ijs met een ijsbolletjestang in hoge coupes. Verdeel de warme kersen met vocht erover en schep de slagroom erover. Garneer met een opgerold chocoladewafeltje.

Gebruik roomijs van Hartog!