Roemeinse Kipschotel

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd

 2 uien, 1/2 struik bleekselderij,150 g champignons, 1 winterwortel, 1/2 bos peterselie, 3 teentjes knoflook, 2 eetl. bloem, 1 eetl. paprikapoeder, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, peper en zout, 4 kippenpoten of 8 drumsticks, 3 eetl olijfolie 150 g gerookte spekblokjes, 500 g geschrapte, krielaardappeltjes, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 dl witte wijn

Pel de uien en snijd ze in ringen. Verwijder de harde nerven uit de bleekselderij en verdeel de stengels in kleine stukjes. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Schil de wortel en verdeel deze in kleine blokjes. Was de peterselie en hak deze fijn. Maak de knoflook schoon. Meng de bloem met paprikapoeder, tijm, peper en zout en wrijf de kippenpoten ermee in. Verwarm de olijfolie en bak hierin de kip samen met de spekjes rondom bruin. Doe de geperste knoflook, ui, bleekselderij, champignons, wortel en krieltjes erbij en bak dit alles even mee. Voeg laurierbladeren, kruidnagels, tomatenpuree en wijn toe en laat het gerecht met de deksel op de pan 1 uur heel zachtjes stoven. Verdeel de peterselie er vlak voor het serveren over.

Romeinse kipschotel

 

 

Ca. 90 minuten