Pizza van het huis

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd

Pizza bodem 21 cm IngrediŽnten pizza bodem: 150  gram tarwebloem, 1 eetlepel olijfolie
8 cl lauw water, een halve theelepel zout, +/- 12 gr bakkersgist.

Pizza ingrediŽnten: 2 tomaten, klein blikje tomatenpuree, geraspte kaas (belegen), kleine ui,  5 champions, kleine reepjes ham (1 ons), klein blikje blokjes ananas, zout, peper en een blikje tonijn.

 
Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de gist en giet er enkele druppels water bij om het gistproces op gang te brengen. Strooi het zout er omheen. Als de gist dunner wordt, de bloem met gist bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ongeveer +/- 20 minuten rusten. Het oppervlak van het meel moet gaan borrelen door de activiteit van het gist. Maak het kuiltje dieper met een hand en voeg lauw water toe.
Beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het meel, zodat er een deegbal ontstaat.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg. Doe het deeg terug in de kom. Bedek het met een droge theedoek en laat het 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte, tot het deeg in volume verdubbeld is.
Het werkblad met bloem bestuiven en het deeg uitrollen met een deegroller. De randen kunnen plat blijven, ze zwellen op tijdens het bakken in de oven.

Pizza van het huis! Besmeer de bodem met tomatenpuree. Snijd de champions en tomaten in plakjes. Snijd de ui in kleine stukjes. Leg de tomaat, champions en ui verspreid over de bodem met tomatenpuree. Verspreidt tonijn geheel over de bodem. Verdeel de reepjes ham erover met de geraspte kaas.
Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.
U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 įC (of 220 įC voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

Variaties: met kip, paprika, oregano, shoarma etc. Simpele pizza's kunnen ook alleen met tomaat, ui en kaas bereid worden.

Ook vis, groentes en gehakt en salami kunnen gebruikt worden.

Voorbeeld Pizza Hawai

1,5 uur