Minestronesoep met spekjes en ciabattabrood

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
1 ui, 1 klein potje witte bonen, 1 kleine courgette, 200 gr magere spekblokjes, 1 l vleesbouillon, 250 gr gesneden soepgroenten, 2 eetlepels diepvries doperwten, 1 blik gepelde tomaten, 8 salieblaadjes, 100 gr geraspte belegen kaas, 1 ciabattabrood en olijfolie (extra vierge). Snipper de gepelde ui. Spoel de witte bonen af. Snijdt de steelaanzet en een stukje van de onderkant van de ongeschilde courgette Snijdt de courgette in blokjes. Bak de helft van de spekblokjes met de gesnipperde ui in een soeppan. Voeg de bouillon, soepgroente, courgette, doperwten, gepelde tomaten en salieblaadjes toe. Breng alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Bak intussen de rest van de spekblokjes uit. Voeg de witte bonen aan de soep toe en roer de kaas door de hete soep. serveer de soep in diepe borden. Zet op tafel een schaaltje met olijfolie en een schaaltje spekblokjes. serveer bij de soep warm ciabattabrood in de olie en leg er een spekblokje op.

Minestronesoep

Als vulling kan je macaroni, stukjes spaghetti gebruiken.

 

Ca. 30 minuten