Met ontbijtkoekijs gevulde sinaasappels

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
8 bolletjes vanilleijs, 3 plakjes ontbijtkoek, 2 grote sinasaappels, 3 eetlepels sinaasappelsap, en theelepels kaneelpoeder. Haal het ijs uit de diepvries. Verkruimel 2 plakken ontbijtkoek. Snijd 1 plak in dunne repen en bewaar ze in een plastic zakje. snijd de sinaasappels doormidden en pers xe uit. Zeef het sap. Roer ca. 3 eetlepels sap door de ontbijtkoekkruimels. Roer deze kruimels en het kaneelpoeder door het wat zachter geworden ijs. Zet de sinaasappelhelften in ijscoupes en vul ze met ijs. Plaats ze in de vriezer. Haal ze er ongeveer 20 minuten voor het opdienen weer uit. Garneer met de reepjes ontbijtkoek en een takje groen.

Koek ijs

 

Er kunnen uiteraard diverse soorten ijs gebruikt worden, zoals vruchtenijs.

Ca. 20 minuten