Kip in moezelwijn

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
4 kippenpoten, peper en zout, 1 ui, 1 winterwortel, 1/4 knolselderij, 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries),50 g boter, 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, 2,5 dl. Moezelwijn, 200 g champignons, 125 ml crème fraîche.

Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Pel de ui en snipper deze. Schrap de wortel en verdeel deze in plakjes. Snijdt de geschilde knolselderij in blokjes. Borstel de champignons en halveer ze. Verhit de boter en de olie en bak de kip rondom lichtbruin. Haal de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de kip, wortel, selderij, moezelwijn, champignons en tijm toe. Laat alles op een lage stand afgedekt 30 minuten garen. Schep de kip eruit en laat de saus iets inkoken. Roer de crème fraîche erdoor. Leg de kip in de saus, warm goed door en serveer het gerecht met aardappe;puree of gekookte krieltjes.

Kip in moezelwijn

In plaats van kippenpoten, kun je vleugeltjes of kipfilet gebruiken.

 

Ca. 40 minuten