Heldere soep met kipfilet

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
250 g gerookte kipfilet, 2 kleine prei, 100g oesterzwammen, 20 g kastanjechampignons, 2 eetlepels citroensap, 1 liter kippenbouillon, 2,5 dl. witte wijn.  Verdeel de gerookte kipfilet in smalle reepjes. Snijd de lichte delen van de prei in dunne ringetjes en was deze goed. Borstel de paddestoelen schoon en verdeel ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap.  Breng de kippenbouillon met de witte wijn aan de kook. Voeg de reepjes kipfilet, de preiringetjes en de paddestoelen toe. Warm alles goed door maar laat het geheel niet langer dan 2 minuten doorkoken zodat de ingrediŽnten beetgaar blijven. Verdeel de paddestoelenbouillon over de borden of gebruik koppen en serveer meteen.

Heldere soep met gerookte kip

Meng 1 eetlepel Pesto door de soep!

 

Ca. 20 minuten