Hachee

Benodigdheden Bereiding Tips  
750 g rib-braadlappen, in grove stukken
50 g boter
500 g uien, grof gesnipperd
2 eetlepels balsamicoazijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
0,5 liter vleesbouillon
2-3 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
Kruid het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur rondom bruin. Bak de uien 5 minuten mee en voeg dan de azijn, tijm en laurier toe. Schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij. Stoof het vlees afgedekt op heel zacht vuur in 3-4 uur zachtjes gaar. Roer vlak voor het serveren de blokjes ontbijtkoek erdoor en laat de saus al roerende binden. Serveer de hachee met gekookte aardappelen en rode kool.

Per portie: 2040 kJ/485 kcal,    41 g eiwit, 29 g vet waarvan 14 g onverzadigd, 15 g koolhydraten

Wijnadvies:

Volle rode wijn, zoals Primitivo of Valdepeņas Crianza.