Gourmetten 4 personen

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
4 ons runderbiefstuk, 3 ons rundergehakt, 3 ons kipfilet, 5 rundervinken, 5 kleine hamburgers, 4 ons magere varkenshaas, pakje boter (margerine), een rode, groene en gele paprika, een grote ui, 3 grote tomaten, een komkommer, een courgette en wat augurken of zilveruitjes. Diverse sausen. Een grote stokbrood. Rauwkostschotel met diverse sausen.

Gourmetschotel                     Stokbrood

Snijdt het vlees in kleine stukjes en leg dit op een grote schaal. Maak de paprika, ui, courgette en tomaten in kleine plakjes. Leg  kleine plakjes komkommer in dressing op een schaal.  Maak wat augurken in schijfjes en leg deze samen met zilveruitjes in een schaal. Gebruik tijdens het gourmetten fondue/gourmet borden.  Neem een spiritus gourmetstel  en maak de pannetjes schoon met water. Vul de branders met spiritus. Zet de branders aan vul de pannetjes met vlees, rauwkost en wat boter. Bak het vlees aan beide kanten lekker bruin. Zorg dat kip, varkensvlees altijd gaar is! Serveer bij het gourmetten diverse sausen en stokbrood.

Tijdens het gourmetten kun je een vruchtencoctail serveren als een verfrissende extra! De sausen kun je zelf maken, zoals coctail, sate- en knoflook saus. Ketchup etc. is ook lekker!

Gourmetstel op spiritus!

 

Ca 3 uur.