Goulash met zuurkool

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
300 g riblappen,300 g hamlappen, 2 middelgrote uien, 1 rode paprika 4 zoetzure augurken,3/4 kg kruimige aardappels,500 g (wijn)zuurkool, 1 teen knoflook,15 g bakmargarine, ca. 125 g reepjes mager, gerookt spek, 1 blikje tomatenpuree,zout en peper, 2 eetl. paprikapoeder, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 theel. kummel of  karwijzaadjes,4 eetl. volle yoghur
( bij voorkeur Bulgaarse of Griekse yoghurt)
Snijd het vlees in blokken van ca. 3 cm. Snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de augurken in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Haal de zuurkool los. Breng 4-5 dl water aan de kook. Maak de knoflook schoon.

Goulash met zuurkool

Verhit in de braadpan de bakmargarine en bak hierin de stukken vlees mooi bruin. Neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de rookspekreepjes uit. Voeg de uien en paprika toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak nog 1-2 minuten. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en strooi het paprikapoeder erover. Schep het vlees weer in de pan, voeg augurken, laurierblad, kruidnagels en kummel- of karwijzaad toe en schenk er zoveel kokend water op, dat het vlees nét onder staat. Dek de pan af en breng de inhoud aan de kook. Zet de pan op de kleinste pit en laat het vlees in 3 uur heel langzaam gaar worden. Schep de aardappels en zuurkool erdoor en stoof de goulash nog 30 minuten, zodat de aardappels gaarkoken. Haal de pan van het vuur af en roer de yoghurt erdoor.

 

 

Ca. 30 minuten