Fruitsalade met kruidnagelsiroop

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
75 gr. bruine suiker, 3/4 dl. water, 1/4 theelepel kruidnagelpoeder, 2 eetl. sinaasappellikeur, 3/4 dl. citroensap, 1 kleine verse ananas, 2 bananen, 2 mango's, 125 ml. zure room en een 1/2 theelepel kaneelpoeder. Verwarm de suiker met water, kruidnagelpoeder, sinaasappellikeur en citroensap. Laat de vloeistof zachtjes indikken totdat 1/4 deel over is. Laat de siroop afkoelen. Halveer de ananas in de lengte. Verwijder de harde kern en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gepelde bananen in schuine plakken. Halveer de mango's, verwijder de pitten en de schil en verdeel het vruchtvlees in repen. Schik de vruchten op dessertbordjes of in coupes. Giet de siroop erover en presenteer er zure room gemengd met kaneelpoeder bij.

Fruitsalade met kruidnagelsiroop

 

 

Ca. 30 minuten