Entrecote met mosterdsaus

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd
2 sjalotjes, 1 dl bouillon of runderfond, 1 dl witte wijn, 1 eetl. Dijonmosterd, 25 g boter, 1 eetl. olijfolie, 2 entrecotes 175 gr, verse gemalen peper, zout. Snipper de sjalotjes voor de mosterdsaus. Laat de bouillon en de witte wijn met de sjalotjes tot 2/3 inkoken. Schep de mosterd erdoor. Verhit de boter in een koekenpan. Giet de olie erbij als de boter gesmolten is. Leg de entrecotes erin en bak ze in 3 minuten tot de onderkant goudbruin is. Keer ze en bak de andere kant 2 - 3 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Voeg eventueel een beetje braadvet bij de mosterdsaus. Lekker met gekookte krielaardappels en sla.

Entrecote met mosterdsaus

 

Er kunnen andere sausen gebruikt gebruikt worden, zoals kerrie-, zigeunersaus, of paprikasaus

 

Ca. 15 minuten