Biefstuk met stroganoffsaus

Benodigdheden Bereiding Tips Tijd

4 runder of kogelbiefstuk van 150 gram ,1 eetl. roomboter, 1 el olijfolie,1 ui gesnipperd, 1 rode paprika in blokjes, fijngesneden champignons, 2 tomaten in blokjes, 2 el augurk in blokjes, 2 theelepel paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el tomatenketchup, sap van 1/2 citroen, 2 el gehakte peterselie en

1 klein bekertje slagroom, een pondje verse spercieboontjes. Voor liefhebbers van paardevlees kan natuurlijk ook paardebiefstuk worden gebruikt.

Bak de biefstuk in de roomboter met olie. Neem ze uit de pan en laat ze rusten onder een stuk alumuniumfolie. Bak in de braadjus de ui, paprika, knoflook, champignons en tomaat voor ca. 4 minuten. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree en ketchup toe en roer goed door elkaar. Voeg citroensap toe en breng het al roerende aan de kook. Voeg nu de room en augurk toe. Strooi de peterselie over het gerecht. Leg de biefstukken op een bord en bedek deze met de stroganoffsaus. Lekker met gebakken aardappeltjes. 

Biefstuk Stroganoffsaus

 

 

Kook voor het bakken van de biefstuk alvast de sperciebonen en bedek deze met wat geraspte kaas!

Gebakken aardappeltjes

Lekker met gebakken aardappeltjes!

Serveer het gerecht met spercieboontjes!

ca. 1 uur